ИСТРАЖИВАЧКА ШКОЛА ГЕОГРАФИЈЕ

КОРИШЋЕЊЕ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ У НАШОЈ ИСТРАЖИВАЧКОЈ ШКОЛИ

Интегрисање вештачке интелигенције у креирање курсева револуционише образовање нудећи прилагодљива, персонализована и ефикасна искуства учења. 

Креирање курсева помоћу вештачке интелигенције користи наставницима кроз уштеду времена и побољшане наставне могућности, док ученици уживају у персонализованом учењу и повећаном ангажовању. Како технологија вештачке интелигенције наставља да се развија, од суштинског је значаја за образовне институције да прихвате приступе вођене вештачком интелигенцијом како би унапредили пут учења и створили утицајније и инклузивније образовно окружење.

На нашем сајту користимо вештачку интелигенцију почев од генерисања курсева, израде фотографија, интеграције чет-ботова, израде видеа за уводе у поједине курсеве до израде промотивних видео клипова.

ФОТОГРАФИЈЕ

Неке од фотографија на нашем сајту урађене помоћу вештачке интелигенције. Користили смо вештачку интелигенцију која је интегрисана у Елементор Про који користимо за израду сајта.

ВИДЕО

Најава курса о посматрању Сунца урађена помоћу вештачке интелигенције. За израду ових видеа користили смо Hey Gen.

ЧЕТ-БОТ ЗА ПДФ

Чет-бот додатак уграђен у претраживач омогућује претрагу садржаја на нашем сајту који су у ПДФ формату  и одговоре на питања помоћу вештачке интелигенције. Tо више није само читање већ разговор. Ми смо инсталирали AskYourPDF.

НОВИ КУРСЕВИ

Цео курс о методологији истраживања језера урадила је вештачка интелигенција. За израду овог курса користили смо www.coursebox.ai

ВЕБ ПИЛОТ ЗА САЈТ

Инсталирајте Веб Пилот као додатак за ваш прегледач за интернет да би још лакше користили наш сајт. Слободно питајте и „разговарајте“ са нашим сајтом или постављајте општа питања из географије.

ПРОМОТИВНИ ВИДЕО

Промотивни видео за истраживачку школу географије генерисан је помоћу вештачке интелигенције. Користили смо www.heygen.com

ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИ ЧЕТ-БОТOVI

ПОЗИВ НАСТАВНИЦИМА И ПРОФЕСОРИМА ГЕОГРАФИЈЕ

Користите вештачку интелигенцију у настави и ваннаставним активностима. Наш сајт вам може бити пример, а на интернету имате велики број алата да сами креирате наставне садржаје помоћу вештачке интелигенције. 

Настављамо да уграђујемо вештачку интелигенцију на наш сајт.